Terugblik 2022: aanpakken en doorzetten!

Het lijkt alweer heel lang geleden, maar 2022 ging van start met een flinke tegenslag. Net als voor iedereen, betekende COVID-19 dat BlueLinked moest aanpakken en doorzetten om al onze ambities waar te maken. Ondanks vele vertragingen - lange levertijden, mensen die door ziekte uitvielen, overbelaste leveranciers - lieten we ons niet weerhouden. Met twee nieuwe medewerkers, allerlei onderzoeksprojecten en nieuwe samenwerkingsverbanden, hebben we veel impact kunnen maken. In deze post een beknopt overzicht van al het moois dat in 2022 tot stand kwam.

 
V.L.N.R. Koen Tomson, Tim van Veenendaal, Nico Leeuwenstein, Michaël Laterveer, Jeroen Heemsbergen, en Leodie Kruidhof

Twee nieuwe medewerkers

De start van 2022 begon goed. Twee nieuwe medewerkers sloten zich bij ons team aan. Tim van Veenendaal zet als ICT-er en technicus zijn schouders onder de innovaties van BlueLinked. En Leodie Kruidhof laat haar organisatietalent los op het stroomlijnen en aansturen van alle benodigde processen.

 

Ons team v.l.n.r.: Koen Tomson, Tim van Veenendaal, Nico Leeuwenstein, Michaël Laterveer, Jeroen Heemsbergen en Leodie Kruidhof.

TinyOcean komt tot leven

In de nieuwe klimaatkamer van ons kweekcentrum in Hazerswoude-dorp zijn vier TinyOceans geplaatst, die inmiddels bijna klaar zijn voor het opkweken van mariene organismen. Het was een hele toer om de kweekbakken op hun plek te krijgen, maar alles past perfect.

 
 

Bio Inspired op zijn mooist

In de TinyOcean van BlueLinked bootsen we een natuurlijk ecosysteem na. Dit betekent dat de werking ervan geïnspireerd is op de natuur. Bij deze bio inspired innovatie hoort ook een doorstroomsysteem dat van de natuur is afgekeken. Samen met Universiteit Utrecht en de Leidse instrumentmakers School ontwikkelden we een unieke onderwatervin die uitstekend blijkt te werken.

Alles digitaal

Met onze zelfontwikkelde app BLES (BlueLinked Ecosystem Software) kunnen we nu de dagelijkse werkzaamheden in het kweekcentrum eenvoudig monitoren. Van het tellen van de algen tot de werking van de kweeksystemen. BLES is een onmisbare tool om de werking van TinyOcean te valideren.

 
 

Met een boost het nieuwe jaar in

In november 2022 werd onze projectaanvraag BOOST goedgekeurd door de Kennis en Innovatie Agenda (KIA) Land, Water, Voedsel. Het doel van BOOST is op innovatieve wijze grootschalig herstel van oesterriffen in de Noordzee mogelijk te maken. Partners zijn Advanced Tower Systems, Boskalis, De Rijke Noordzee, Lobster Robotics en Wageningen University & Research. Begin 2023 gaan we met dit project van start en dan kan je hierover ook meer vinden op onze website.

Leodie Kruidhof (links) en Jeroen Heemsbergen (rechts) bij de TinyOcean met oesters voor het BOOST-project.

 

Benieuwd hoe het verder gaat? Volg ons op LinkedIn.

We wensen voor iedereen dat 2023 een jaar wordt van inspiratie en innovatie.

Previous
Previous

Hoe boost je een oesterrif?

Next
Next

Een blauw hart in het Groene Hart